Motto:

"Nu pentru şcoală, ci pentru viaţă învăţăm."
"Non scholae, sed vitae discimus."

Seneca

luni, 16 noiembrie 2009

Reuniune de proiect Comenius-Franţa 2009

În sala de informatică a colegiului

Festivităţile de 11 Noiembrie - Ziua Armistiţiului

În sala de sport a colegiului


Nancy - Place Stanislas


Clubul elevilor
Consiliul General Meuse
Bar-le-Duc Castelul ducal


Primăria Ancerville


Cu colegele franceze



Deschiderea oficială

DIFFERENTS, MAIS CITOYENS D'EUROPE

În perioada 7-14 noiembrie 2009, un grup format din 8 elevi din clasele a VI-a, a VII-a şi a VIII-a, însoţiţi de 3 cadre didactice, au participat la prima reuniune a proiectului Comenius de parteneriat multilateral "DIFFERENTS, MAIS CITOYENS D'EUROPE", desfăşurată la Colegiul "EMILIE CARLES", în localitatea ANCERVILLE, din Franţa.

Înainte de a ajunge în frumoasa localitate din regiunea Lorraine, grupul de elevi şi profesori a făcut un scurt popas la Paris, admirând frumuseţile capitalei franceze - Turnul Eiffel, Luvrul, Catedrala Notre-Dame, bulevardul Champs-Elysées şi Arcul de Triumf.

Săptămâna a fost bogată în activităţi organizate de instituţia gazdă: vizita la Primăria comunei Ancerville, la Consiliul General Meuse, oraşele Bar-le-Duc şi Nancy. În cadrul proiectului s-au desfăşurat activităţi cu ocazia sărbătoririi a 20 de ani de la semnarea Convenţiei pentru Drepturile Copilului, întâlniri sportive, s-a lansat spaţiul virtual al proiectului ce se va derula pe perioada 2009-2011. Am participat la ceremoniile ce au avut loc în fiecare localitate a Franţei cu ocazia zilei de 11 Noiembrie-Ziua Armistiţiului.
Elevii români, alături de cei italieni şi spanioli, s-au putut bucura de ospitalitatea familiilor franceze la care au fost găzduiţi.

Cu toţii am regretat că săptămâna a trecut prea repede...de-acum va trebui să ne gândim la întalnirea ce va avea loc la primăvară la Hunedoara.


NOTRE-DAME

La Turnul Eiffel



Cheiurile Senei


LUVRU































Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu