Motto:

"Nu pentru şcoală, ci pentru viaţă învăţăm."
"Non scholae, sed vitae discimus."

Seneca

vineri, 15 octombrie 2010

MARSUL CARTII

Elevi din clasele a VI-a şi a VIII-a de la Colegiul Naţional de Informatică "Traian Lalescu" - Structura Şcoala Generală Nr. 2, însoţiţi de profesorii lor de Limba şi literatura română, au participat astăzi la activitatea numită sugestiv "MARŞUL CĂRŢII", care se află anul acesta la a II-a ediţie.
Acţiunea urmăreşte implicarea elevilor în activităţi care stimulează lectura, apropierea de lumea cărţilor şi deschiderea apetitului pentru citit.
Elevii participanţi au arătat locuitorilor Hunedoarei cum văd ei cărţile, amintindu-le prin întrebările pe care le-au pus celor întâlniţi pe drumul spre Biblioteca Municipală, cât de plăcut este să ţii în mână o carte.
La sediul bibliotecii, au vizitat Biblionet-ul, cea mai modernă sală a instituţiei, s-au întâlnit cu scriitori hunedoreni şi au primit cărţi, drept recompensă pentru activitatea lor.

marți, 28 septembrie 2010

„LOCUL DEŞEURILOR NU E ÎN CASĂ - TRIMITE-LE LA PLIMBARE!”



În perioada 22-27 septembrie, în oraşul nostru a avut loc acţiunea „Locul deşeurilor nu e în casă”, o campanie de mediu realizată de Primăria Hunedoara în parteneriat cu Asociaţia Română pentru Reciclare – RoRec. La această acţiune s-au implicat activ şi elevi ai Colegiului Economic „Emanuil Gojdu” şi ai Colegiului Naţional de Informatică „Traian Lalescu” – Structura Şcoala Generală Nr. 2.

Au participat elevii claselor I şi a II-a, coordonaţi de înv. Letiţia Constantin, prof. Melania Rusu, prof. Simona Oprişan şi elevi ai claselor a X-a coordonaţi de prof. Nadia Merce şi prof. Marcela Gostian. Obiectivul principal al activităţii de voluntariat a fost informarea populaţiei din Hunedoara şi din satele aparţinătoare, cu privire la programul campaniei de reciclare a deşeurilor electronice sau electrocasnice şi la importanţa / necesitatea activităţii de reciclare a deşeurilor pentru a proteja mediul înconjurător de efectele nocive ale acestora.

Elevii au distribuit pliante timp de trei zile şi au fost prezenţi la punctele de colectare. La finalul acţiunii, au fost alături de organizatori la sediul Primăriei municipiului Hunedoara, pentru tragerea la sorţi organizată în cadrul tombolei cu premii.

luni, 13 septembrie 2010

BUN VENIT ÎN NOUL AN ŞCOLAR!

A început azi, cu emoţii, cu multe flori şi cu multe speranţe, anul şcolar 2010-2011!
Cu o nouă organizare, ca structură a Colegiului Naţional de Informatică "Traian Lalescu", cu o nouă conducere, cea a doamnei director Maria Gheorghe şi a doamnnei director adjunct Liliana Istrate, acest an şcolar se anunţă a fi plin de noutăţi!
Să avem cu toţii, cadre didactice şi elevi, sănătate, putere de muncă şi succes în tot ceea ce ne propunem!


marți, 11 mai 2010

DE ZIUA EUROPEI

Cu ocazia Zilei Europei, elevii din clasele V-VIII au participat la o activitate organizata de colegii lor de la cercul de istorie, activitate coordonata de dnele prof. Rodica Dandea, Gabriela Munteanu si Ionela Bujor. In cadrul acesteia au fost vizionate prezentari ppt cu informatii despre Uniunea Europeana si s-a desfasurat un concurs pe teme de cultura europeana intre echipaje ale claselor a V-a.

sâmbătă, 8 mai 2010

PENTRU VIITOR

În cadrul proiectului educaţional "PENTRU VIITOR", dedicat Anului European pentru Combaterea Sărăciei şi Excluziunii Sociale, elevii de la şcoala noastră au prezentat, la Centrul de urgenţă "Lumină şi Speranţă", un obicei folcloric de primăvară. Elevele din clasele IV-VIII care au pregătit acest spectacol au fost coordonate de doamna profesoară Nicoleta Bita şi doamnele institutoare Simona Oprişan şi Daniela Pătrău.

marți, 4 mai 2010

DANCE DAY

În 1982, Consiliul Internaţional al Dansului a hotărât ca, în fiecare an, pe 29 aprilie, să se sărbătorească Ziua Internaţională a Dansului. La această dată s-a născut, în 1727, creatorul baletului modern, Jean-Georges Noverre (1727 - 1810).

Intenţia Zilei Internaţionale a Dansului şi a mesajului său este să-i aducă laolaltă, în această zi, pe toti cei interesaţi de dans, să sărbătorească această formă de artă şi să-i dezvăluie universalitatea, să depăşeasca toate barierele politice, culturale, etnice şi să aducă împreună oamenii, în pace şi prietenie printr-un limbaj comun – acela al dansului. Elevii de la Şcoala Gen. Nr. 2 au participat şi ei la această sărbătoare, fiind invitaţi de cele doua trupe de dans existente in şcoală - cea a claselor I-IV, coordonată de doamnele institutoare Elisabeta Dumitrescu şi Daniela Pătrău, şi cea a claselor V-VIII, coordonată de dna prof. Marcela Prigore. Invitate la activitate au fost elevele dansatoare de la Şcoala Gen. Nr. 11 Hunedoara, însoţite de dnul prof. Andrei Han.

Fetele au încântat spectatorii cu talentul lor! Le mulţumim pentru spectacol!





miercuri, 28 aprilie 2010

EARTH DAY - ZIUA PAMANTULUI

Cu ocazia Zilei Pământului la şcoală s-a desfăşurat, sub motto-ul "Ziua Pământului în fiecare zi", un concurs de creaţie şi imaginaţie. Elevilor li s-a cerut să realizeze obiecte din materiale reciclate, concursul incluzând trei categorii:obiecte şi machete, modă şi accesorii, afiş. Concurenţii au depăşit orice aşteptări, atât ca număr, cât şi ca idei, varietate a materialelor folosite şi, mai ales imaginaţie! Organizatorii au avut o sarcină dificilă în acordarea premiilor, pentru că tot ce am văzut a fost nemaipomenit. Participanţii şi-au prezentat creaţiile în faţa asistenţei formate din cadre didactice, părinţi şi elevi. Lucrările au fost expuse pe holul şcolii, iar câştigătorii au primit diplome şi rechizite ca recompensă pentru munca lor.
Priviţi imaginile, ele sunt mai grăitoare decât orice cuvinte!

vineri, 23 aprilie 2010

LA CASA FAMILIALĂ

În cadrul parteneriatului încheiat între şcoală şi Casa Familială Hunedoara, elevi din clasele a VII-a şi a VIII-a, însoţiţi de cadre didactice, au participat la serbarea de Paşte prezentată de copiii aflaţi în această instituţie de protecţie socială. Pentru că urma să vină iepuraşul, elevii au dus şi câteva daruri pentru copiii de la Casa Familială.




PENTRU VIITOR

In săptămâna 15-19.03.2010 s-au desfăşurat primele activităţi din cadrul Proiectului Educaţional "Pentru Viitor" dedicat Anului European pentru Combaterea Sărăciei şi Excluziunii Sociale. Prima activitate a avut loc împreună cu elevii reprezentaţi ai Consiliului Elevilor şi ai claselor I B şi a IV-a C, a fost o campanie de informare, prezentari Power Point şi concurs de desene.Responsabili cu desfăşurarea activităţilor, coordonatorii proiectului: inst.Oprişan Simona,inst.Dumitrescu Elisabeta şi prof.Bita Nicoleta.



ORIENTARE SCOLARA

Cadre didactice şi elevi de la Colegiul Naţional de Informatică "Traian Lalescu" i-au vizitat pe elevii claselor a VIII-a în cadrul unei interesante activităţi de orientare şcolară în timpul căreia au fost proiectate prezentări PPT realizate de elevii colegiului, s-au schimbat informaţii privind oferta educaţională, şi s-au derulat activităţi practice din care elevii din clasa a VIII-a au aflat pe viu ce ar putea învăţa dacă vor ajunge liceeni la "Traian Lalescu".


LUMEA POEZIEI

În calendarul activităţilor proiectului educaţional "ANUL INTERNAŢIONAL AL APROPIERII ÎNTRE CULTURI" , în luna martie au fost marcate două evenimente: WORLD POETRY DAY-ZIUA MONDIALĂ A POEZIEI, şi SĂPTĂMÂNA FRANCOFONIEI.
Prima activitate, cea dedicată poeziei, s-a desfăşurat sub coordonarea doamnei profesoare Elena Macarie, reunind elevi din clasele a VI-a şi a VII-a, şi a inclus o prezentare a unor cunoscuţi poeţi români, francezi şi englezi şi un recital de poezie în limba română, engleză şi franceză.


Săptămâna Francofoniei a inclus mai multe manifestări: o expoziţie de afişe, desene şi machete "LA FRANCE VUE PAR LES ELEVES ROUMAINS", desene realizate de elevii din clasele a V-a după lectura fabulei "Le Corbeau et le Renard" a lui LaFontaine şi dramatizarea aceleiaşi fabule, scenetă pe care elevii din clasa a V-a B au prezentat-o şi la Grădiniţa "Dumbrava Minunată".


ZIUA IMPOTRIVA DISCRIMINĂRII RASIALE

21 martie, stabilita de Consiliul General al ONU drept Ziua împotriva discriminării rasiale, a fost marcată de elevii din clasele I-VIII printr-o activitate coordonată de doamnele profesoare Rodica Dandea, Ionela Bujor şi Mihaela Negrea, în cadrul căreia, după vizionarea unei prezentări ppt, s-a discutat despre cauzele şi efectele discriminării, despre modalităţile de combatere a acesteia, s-au prezentat exemple concrete, atât din trecut cât şi din cotidian. Activitatea s-a finalizat printr-un concurs la care au participat elevi din clasele a VII-a.

PRIMĂVARA

Dacă tot a venit primăvara, cei mai mici elevi, cei din clasa I, au dat şi ei o mână de ajutor la amenajarea spaţiilor verzi din curtea şcolii: au plantat şi au semănat flori. O activitate plăcută şi utilă, într-o zi frumoasă de primăvară!


LUNA PĂDURII 15 martie-15 aprilie

LUNA PĂDURII a început la Şcoala Generală Nr. 2 Hunedoara printr-o activitate deosebită, organizată cu sprijinul Agenţiei pentru Mediu Hunedoara şi a reprezentanţilor Ocolului Silvic Hunedoara. În cadrul acestei activităţi, înscrisă şi în calendarul proiectului "Anul Biodiversităţii", a debutat prin prezentarea pe tema "LUNA PĂDURII", susţinută de dna consilier Viorica Todea, de la Agenţia pentru Mediu Hunedoara, la care au asistat reprezentanţi ai elevilor din clasele I-VIII, şi a continuat în curtea şcolii, unde elevii şi cadrele didactice, ajutaţi de domnul inginer Emil Drăgoici, pădurarii Ioan Căta şi Flaviu Căsălean de la Ocolul Silvic Hunedoara, au plantat puieţi de castan, tei, mesteacăn şi paltin.

ZIUA APELOR

Un grup de elevi din clasele V-VIII, coordonaţi de doamnele profesoare Gabriela Munteanu şi Viorica Botea, au marcat, printr-o activitate desfăşurată în luna martie, Ziua Apelor. În cadrul acestei acţiuni au fost vizionate prezentări powerpoint, s-au pregătit referate şi a avut loc chiar şi un mic concurs.

miercuri, 10 martie 2010

CUNOASTEREA SI CONSERVAREA BIODIVERSITATII

În cadrul proiectului “Cunoaşterea şi conservarea biodiversităţii” a avut loc vizionarea filmului “ Vremea şi biodiversitatea pe înţelesul tuturor”. La activitate au participat elevi ai claselor V- VIII şi profesorii coordonatori: Nicoleta Negru, Nicoleta Bita şi Viorica Botea.
S-a urmărit:
☻înţelegerea atat a noţiunilor noi cu caracter ecologic, cat şi a fenomenelor care ne înconjoară în viaţa de zi cu zi;
☻ identificarea impactului activităţii omului asupra mediului înconjurător, analizând situaţii concrete din natură;
☻ îmbogăţirea vocabularului cu termeni din domeniul biodiversităţii şi ecologiei;
Elevii au contribuit cu materiale realizate de ei în cadrul orelor de biologie şi desen.

marți, 9 martie 2010

“Sănătate prin nutriţie şi sport”

Activitatea lunii februarie, din cadrul proiectului “Sănătate prin nutriţie şi sport” a avut ca tematică “ Alimentaţia şi sportul – izvoare de sănătate”. În prima etapă, sub coordonarea doamnei prof. Nicoleta Negru, s-a realizat prezentarea PowerPoint a elevelor Băncilă Magda, Jişcanu Raluca şi Rus Oana.. Prin aceste prezentări încercăm să convingem elevii să facă mult sport şi să aibă o nutriţie echilibrată, deoarece acestea sunt ingredintele de bază a unei vieţi sănătoase.
Obiectivele urmărite au fost :
☻ conştientizarea rolului alimentelor în dezvoltarea armonioasă şi necesitatea meniului diversificat;
☻ înţelegerea necesităţii de mişcare pentru menţinerea sănătăţii;
☻ participarea la acţiuni de prevenire a unor atitudini şi comportamente dăunătoare sănătăţii;
S-a constituit o expoziţie cu desene realizate de elevii claselor V- VIII, această expoziţie s-a prezentat în forma “Piramidei alimentelor”.
Acţiunea a continuat cu jocuri sportive demonstrative , elevii participanţi fiind cei de la Şcoala Generală Nr 11 Hunedoara sub coordonarea domnului profesor Andrei Han şi elevi ai Şcolii Generale Nr. 2 Hunedoara sub coordonarea doamnei profesor Marcela Prigore. Băieţii au jucat fotbal , iar fetele handbal.
Din partea Şcolii Generale Nr. 2 Hunedoara au participat următoarele cadre didactice: prof. Emilia Popoviciu şi prof. Nicoleta Bita.


ÎNCEPUT DE PRIMĂVARĂ

Săptămâna 1-8 martie a reprezentat pentru şcoala noastră o săptămână de sărbătoare, dedicată începutului de primăvară, mamelor, învăţătoarelor, profesoarelor, colegelor, tuturor fiinţelor dragi care ne înfrumuseţează viaţa şi ne zâmbesc în fiecare zi. Lor le-au dedicat elevii şcolii toate activităţile la care au participat: expoziţia de mărţişoare organizată de dna prof. Maria Cocoşilă, felicitările şi cadourile pentru mame confecţionate de elevii de la cercul "Mâinile de aur", coordonat de doamnele Marilena Suciu şi Emilia Popoviciu, expoziţia de desene realizate la orele de Ed. plastică, serbarea claselor I A, a II-a C, a III-a A şi C, inst. Daniela Pătrău, Anca Irimia, Rodica Găinariu şi Oana Floricel. Toate aceste activităţi s-au încheiat în 8 Martie cu serbarea organizată de dnul prof. Victor Ilcu, la care au contribuit toate clasele sub îndrumarea dascălilor lor pentru a cânta, a recita, a dansa şi a juca mic scenete, admiraţi atât de cadrele didactice, cât şi de mămicile lor.
Felicitări tuturor elevilor şi celor care i-au îndrumat!

joi, 4 martie 2010

UN "MARTISOR" PENTRU LITERATURA ROMANA

In 1 MARTIE ,elevii scolii noastre au sarbatorit ziua de nastere a marelui nostru povestitor, Ion Creanga, prin activitati sub genericul "Un martisor pentru literatura romana"
Elevii claselor a IV-a , intrumati de doamna inst. Elisabeta Dumitrescu si Moise Emilia, au vizionat prezentari pps din viata lui Ion Creanga, au recitat poezii create de ei, au citit compuneri realizate de elevi inspirate din opera scriitorului si au participat la un concurs de desene pe echipe.



duminică, 28 februarie 2010

VINE, VINE PRIMAVARA!

In cadrul proiectului de parteneriat pentru educatie "Creativitate prin refolosirea deseurilor", initiat de Sc. Gen. Nr. 2 Hunedoara, in parteneriat cu Sc. Gen. Nr. 9 si 10 Hunedoara, Liceul Teoretic Ghelar si Clubul Copiilor Hunedoara, vineri 26 februarie 2010, a avut loc la Clubul Copiilor Hunedoara, activitatea cu tema "Sarbatorile primaverii".
Gazdele, mai precis elevii de la Cercul de Teatru, condus de dna Felicia Serban au prezentat sceneta "Greierele si Furnica", au putut fi admirate lucrarile realizate de elevii din scolile partenere-martisoare, bijuterii si accesorii confectionate din materiale refolosibile-prezentate intr-o expozitie, iar in cadrul unui mic atelier de creatie copiii au confectionat flori din acadele, pe care la final si le-au oferit unii altora, odata cu urari de primavara calduroasa. Expozitia cu lucrarile elevilor poate fi admirata la Clubul Copiilor pana la 8 Martie.
Activitatea a fost coordonata de doamnele Mihaela Negrea, Marilena Suciu, Emilia Popoviciu si Marcela Prigore de la Sc. Gen. Nr. 2 Hunedoara.

luni, 22 februarie 2010

ZIUA INTERNATIONALA A LIMBII MATERNE



In cadrul proiectului educational "2010-ANUL INTERNATIONAL AL APROPIERII INTRE CULTURI", elevii claselor a VII-a de la SC. GEN. NR. 2 HUNEDOARA, au sarbatorit ZIUA INTERNATIONALA A LIMBII MATERNE in cadrul unei activitati coordonate de dnele prof. Elena Macarie, Emilia Popoviciu si Fabiola Goicovici. Elevii au urmarit prezentarea ppt "Limba romana-istorie si actualitate", au recitat poezii si au discutat despre evolutia limbii romane si despre influentele altor limbi si culturi asupra limbii pe care o vorbim astazi.