Motto:

"Nu pentru şcoală, ci pentru viaţă învăţăm."
"Non scholae, sed vitae discimus."

Seneca

miercuri, 23 martie 2011

“ 20 MARS - LA JOURNEE INTERNATIONALE DE LA FRANCOPHONIE”

În fiecare an, în luna martie, Organizaţia Internaţională a Francofoniei, al cărei membru este şi ţara noastră, marchează, prin diferite activităţi organizate în ţările membre, Săptămâna Francofoniei, data de 20 Martie fiind decretată drept „Ziua Francofoniei“, cea mai importantă sărbătoare a limbii franceze şi a vorbitorilor de limbă franceză din întreaga lume.

Catedra de limba franceză şi elevii de la COLEGIUL NAŢIONAL DE INFORMATICĂ „TRAIAN LALESCU”, în parteneriat cu Biblioteca Municipală, şi-au propus, prin intermediul activităţilor organizate, să sărbatorească Ziua Internaţională a Francofoniei, să promoveze cultura şi civilizaţia francofonă, multiculturalismul şi toleranţa.

La Biblioteca Municipală Hunedoara a avut loc marţi, 22 martie 2011, un spectacol de teatru, muzică, dans şi poezie, susţinut de elevii din clasele V-XII, care au sărbătorit astfel acest eveniment internaţional.


sâmbătă, 5 martie 2011

MĂRŢIŞOARE-DARURI DE PRIMĂVARĂ DIN SUFLETE DE COPII

Sunt frumoase tradiţiile româneşti de mărţişor pe care nu am vrea să le lăsăm să piară! Şi ne-am gândit că un bun început ar putea să fie derularea unui proiect care să-şi propună dezvoltarea capacităţii de valorizare şi păstrare a tradiţiilor de început de primăvară, contribuind la dezvoltarea experienţei practice şi artistice a elevilor, implicarea acestora în acţiuni plăcute şi constructive, dar şi cultivarea spiritului civic, prin organizarea unor acţiuni care se adresează comunităţii locale.
Proiectul educaţional "Mărţisoare, daruri de primăvară din suflete de copii", iniţiat de cadrele didactice de la Colegiul Naţional de Informatică "Traian Lalescu"- Structura Şcoala Generală Nr. 2 şi-a propus atât dezvoltarea respectului pentru valorile tradiţionale, a simţului artistic şi a spiritului practic al elevilor, stimularea creativităţii acestora şi promovarea imaginii instituţiei de învăţământ, cât şi colaborarea cadrelor didactice şi a elevilor prin organizarea unor ateliere de lucru/cercuri pentru confecţionarea de mărţişoare, felicitări, obiecte decorative şi a expoziţiei cu obiectele confecţionate de elevi.
Aceasta a avut loc în data de 28 februarie, la Centrul Recreaţional al municipiului Hunedoara, fiind vizitată de aproximativ 150 de persoane - elevi, părinţi şi cetăţeni ai oraşului, interesaţi de frumos şi de noutatea unui asemenea eveniment.



Ne-au ajutat şi le mulţumim: Primăriei Municipiului Hunedoara, pentru spaţiul expoziţional, Poliţiei Comunitare, postului HD TV şi domnului Mircea Goian pentru promovarea evenimentului, şi nu în ultimul rând cadrelor didactice şi elevilor de la Colegiul Naţional de Informatică "Traian Lalescu" care au făcut posibilă, prin munca lor, organizarea acestui eveniment.



vineri, 4 martie 2011

20-25 FEBRUARIE - REUNIUNE DE PROIECT COMENIUS LA STRUCTURA ŞCOALA GENERALĂ NR. 2 HUNEDOARA

Pentru elevii şi cadrele didactice care fac parte din echipa proiectului Comenius de parteneriat multilateral „DIFFERENTS, MAIS CITOYENS D’EUROPE”, săptămâna 20-25 februarie a fost una bogată în activităţi - în această perioada şcoala noastră a fost gazda reuniunii de proiect cu tema „Utilizarea calculatorului in predare-învăţare în şcoala europeană”. Oaspeţi au fost elevii şi profesorii de la instituţiile partenere: Colegiul „Emilie Carles” din localitatea Ancerville, Franţa, Escola Virolai din Barcelona, Spania şi Instituto Comprensivo „Salvatore Quasimodo” din Floridia, Italia.

Pentru a îmbina utilul cu plăcutul au fost programate atât activităţi legate de tema proiectului cât şi activităţi culturale. Partenerii de proiect au prezentat fiecare câteva modalităţi de utilizare a calculatorului în şcolile de unde provin, pentru a putea face un studiu comparativ, echipele de elevi au conceput şi aplicat chestionare pe tema utilizării calculatorului în şcoală şi au realizat împreună, coordonaţi de d-nul prof. Graţian Ordean, un film, conceput a fi produsul final al acestei reuniuni. Elevii şi cadrele didactice participanţi la reuniune au făcut o vizită la Deva, unde, după primirea călduroasă la Prefectura Judeţului Hunedoara şi la Consiliul Judeţean, au vizitat Cetatea Deva şi şi-au încheiat ziua distrându-se la Aqualand. O altă după-masă a fost dedicată vizitării Castelului Corvinilor, simbol al municipiului Hunedoara.

La bilanţul săptămânii iată care au fost câteva dintre concluziile musafirilor noştri: „săptămâna a fost prea scurtă”, familiile gazdă foarte primitoare, activităţile interesante, vizita la Deva fiind în topul preferinţelor. Au fost, aşa cum e normal, şi câteva plângeri, referitoare la frig şi la vremea urâtă şi la faptul că au mâncat prea mult!

Deşi această săptămână s-a încheiat - chiar cu lacrimi la despărţire, aşa cum ne-am obişnuit deja, asta nu înseamnă ca munca echipei de proiect s-a încheiat deja, urmând a ne pregăti de-acum pentru reuniunea finală a proiectului, care va avea loc în luna mai, în Italia.