Motto:

"Nu pentru şcoală, ci pentru viaţă învăţăm."
"Non scholae, sed vitae discimus."

Seneca

sâmbătă, 5 martie 2011

MĂRŢIŞOARE-DARURI DE PRIMĂVARĂ DIN SUFLETE DE COPII

Sunt frumoase tradiţiile româneşti de mărţişor pe care nu am vrea să le lăsăm să piară! Şi ne-am gândit că un bun început ar putea să fie derularea unui proiect care să-şi propună dezvoltarea capacităţii de valorizare şi păstrare a tradiţiilor de început de primăvară, contribuind la dezvoltarea experienţei practice şi artistice a elevilor, implicarea acestora în acţiuni plăcute şi constructive, dar şi cultivarea spiritului civic, prin organizarea unor acţiuni care se adresează comunităţii locale.
Proiectul educaţional "Mărţisoare, daruri de primăvară din suflete de copii", iniţiat de cadrele didactice de la Colegiul Naţional de Informatică "Traian Lalescu"- Structura Şcoala Generală Nr. 2 şi-a propus atât dezvoltarea respectului pentru valorile tradiţionale, a simţului artistic şi a spiritului practic al elevilor, stimularea creativităţii acestora şi promovarea imaginii instituţiei de învăţământ, cât şi colaborarea cadrelor didactice şi a elevilor prin organizarea unor ateliere de lucru/cercuri pentru confecţionarea de mărţişoare, felicitări, obiecte decorative şi a expoziţiei cu obiectele confecţionate de elevi.
Aceasta a avut loc în data de 28 februarie, la Centrul Recreaţional al municipiului Hunedoara, fiind vizitată de aproximativ 150 de persoane - elevi, părinţi şi cetăţeni ai oraşului, interesaţi de frumos şi de noutatea unui asemenea eveniment.



Ne-au ajutat şi le mulţumim: Primăriei Municipiului Hunedoara, pentru spaţiul expoziţional, Poliţiei Comunitare, postului HD TV şi domnului Mircea Goian pentru promovarea evenimentului, şi nu în ultimul rând cadrelor didactice şi elevilor de la Colegiul Naţional de Informatică "Traian Lalescu" care au făcut posibilă, prin munca lor, organizarea acestui eveniment.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu