Motto:

"Nu pentru şcoală, ci pentru viaţă învăţăm."
"Non scholae, sed vitae discimus."

Seneca

vineri, 4 martie 2011

20-25 FEBRUARIE - REUNIUNE DE PROIECT COMENIUS LA STRUCTURA ŞCOALA GENERALĂ NR. 2 HUNEDOARA

Pentru elevii şi cadrele didactice care fac parte din echipa proiectului Comenius de parteneriat multilateral „DIFFERENTS, MAIS CITOYENS D’EUROPE”, săptămâna 20-25 februarie a fost una bogată în activităţi - în această perioada şcoala noastră a fost gazda reuniunii de proiect cu tema „Utilizarea calculatorului in predare-învăţare în şcoala europeană”. Oaspeţi au fost elevii şi profesorii de la instituţiile partenere: Colegiul „Emilie Carles” din localitatea Ancerville, Franţa, Escola Virolai din Barcelona, Spania şi Instituto Comprensivo „Salvatore Quasimodo” din Floridia, Italia.

Pentru a îmbina utilul cu plăcutul au fost programate atât activităţi legate de tema proiectului cât şi activităţi culturale. Partenerii de proiect au prezentat fiecare câteva modalităţi de utilizare a calculatorului în şcolile de unde provin, pentru a putea face un studiu comparativ, echipele de elevi au conceput şi aplicat chestionare pe tema utilizării calculatorului în şcoală şi au realizat împreună, coordonaţi de d-nul prof. Graţian Ordean, un film, conceput a fi produsul final al acestei reuniuni. Elevii şi cadrele didactice participanţi la reuniune au făcut o vizită la Deva, unde, după primirea călduroasă la Prefectura Judeţului Hunedoara şi la Consiliul Judeţean, au vizitat Cetatea Deva şi şi-au încheiat ziua distrându-se la Aqualand. O altă după-masă a fost dedicată vizitării Castelului Corvinilor, simbol al municipiului Hunedoara.

La bilanţul săptămânii iată care au fost câteva dintre concluziile musafirilor noştri: „săptămâna a fost prea scurtă”, familiile gazdă foarte primitoare, activităţile interesante, vizita la Deva fiind în topul preferinţelor. Au fost, aşa cum e normal, şi câteva plângeri, referitoare la frig şi la vremea urâtă şi la faptul că au mâncat prea mult!

Deşi această săptămână s-a încheiat - chiar cu lacrimi la despărţire, aşa cum ne-am obişnuit deja, asta nu înseamnă ca munca echipei de proiect s-a încheiat deja, urmând a ne pregăti de-acum pentru reuniunea finală a proiectului, care va avea loc în luna mai, în Italia.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu